3 Ekim 2013 Perşembe

Cevizli Keşkül Tarifi


Malzemeler :
  • 1 Lt. Süt
  • 1 Su Bardağı Şeker
  • 2 Yemek Kaşığı (tepeleme, un gibi çok ince çekilmiş) Ceviz
  • 2 Yemek Kaşığı (tepeleme) Hindistan Cevizi
  • 3 Yemek Kaşığı (tepeleme) Pirinç Unu
  • 1 Tatlı Kaşığı (silme) Mısır Nişastası
  • Tarçın (üzerini süslemek için)
Yapılışı:
  • Süt ve tarçın haricindeki malzemeleri bir tencereye koyun ve karıştırın.
  • Sütü ekleyin ve orta ateşte çırpma teli ile sürekli karıştırarak pişirin.
  • Kaynamaya başlayınca ateşi kısın ve 1 dk. daha pişirin.
  • Tatlıyı ocaktan alın ve 1-2 dk. (çok kaynar hali geçmesi için)bekletin.
  • Kaselere pay edin, ılınınca üzerini tarçın ve ceviz ile süsleyin.
  • Buzdolabında 3-4 saat dinlendirip, servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder