Malzemeler :
- 1 Lt. Süt
- 1 Su Bardağı Şeker
- 2 Yemek Kaşığı (tepeleme, un gibi çok ince çekilmiş) Ceviz
- 2 Yemek Kaşığı (tepeleme) Hindistan Cevizi
- 3 Yemek Kaşığı (tepeleme) Pirinç Unu
- 1 Tatlı Kaşığı (silme) Mısır Nişastası
- Tarçın (üzerini süslemek için)
Yapılışı:
- Süt ve tarçın haricindeki malzemeleri bir tencereye koyun ve karıştırın.
- Sütü ekleyin ve orta ateşte çırpma teli ile sürekli karıştırarak pişirin.
- Kaynamaya başlayınca ateşi kısın ve 1 dk. daha pişirin.
- Tatlıyı ocaktan alın ve 1-2 dk. (çok kaynar hali geçmesi için)bekletin.
- Kaselere pay edin, ılınınca üzerini tarçın ve ceviz ile süsleyin.
- Buzdolabında 3-4 saat dinlendirip, servis edin.

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder