3 Ekim 2013 Perşembe

Pratik İrmik Tatlısı Tarifi


Malzemelerimiz:
  • 1,5 Çay Bardağı İrmik
  • 4 Su Bardağı Süt
  • 1,5 Çay Bardağı Tozşeker
  • 1 Çorba Kaşığı Tereyağı
Yapılışı:
İrmiğimizi, sütümüzü, tereyağını karıştırıp koyulaşıncaya dek pişiriyoruz. Kullanacağımız kalıbı hafif ıslatıp içinde kalan suyu sikeliyoruz. Tatlımızı kalıbına alıp buzdolabında dinlendiriyoruz. Ters olarak çevirip servis yapıyoruz.Bu tatlının en güzel yanı isterseniz yarım saat, isterseniz 1 saat dinlendirebilirsiniz. Tabi 1 gece dinlendirmek en makbul olanı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder