Malzemeler:
- 1 litre süt
- 200 gr tereyağ
- 2 su bardağı toz şeker
- 2 paket vanilya
- 2~3 parça damla sakızı
- 2 su bardağı un
- 2/3 su bardağı fındık
- 1 su bardağı hindistan cevizi
Yapılışı: Margarini tencerede eritin. Unu ekleyin ve rengi sararıncaya kadar kavurun. Şeker, vanilya, dövülmüş damla sakızı ve sütü ekleyip muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Ocaktan alıp oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin. Daha sonra buzdolabına alın ve 2-3 saat soğumaya bırakın. Hamurdan parçalar kopartarak içine 2-3 fındık yerleştirin ve yuvarlayarak top haline getirin. Hindistan cevizine bulayarak servis tabağına yerleştirin. Servis yapıncaya kadar buzdolabında bekletin. Servis yapın.
Damla sakızlı kartopları artık hazır.
Damla sakızlı kartopları artık hazır.

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder